Sunday, 30 April 2017

memories..

Dear diary.. 
siapa tak rindu dengan kenangan kan..

kenangan lah mengajar kita.. 
kenangan juga yang menjadi kan diri kita ni sebagai mana diri kita ni sekarang.. 
kenangan ..
kadang ada yang indah.. 
kadang ada yang sedih.. 

kalau omputih kata "throwback"..

kita fikir dan bayang pasal kenangan ni.. salah satu sebab kita rindu.. 
kita rindu orang tu.. 
kita rindu suasana tu.. 
kita rindu perasaan tu.. 
ataupun.. kita teringat tentang kenangan tu.. 
ada benda yg buatkan kita tiba2 teringat benda tu.. 
kalau asfa... 
kalau time asfa bekeringat.. 
automatik asfa teringat amjan.. 
cara diaa lap muka asfa...
asfa larang dia lapkan.. 
tp still dia mau jugaa lap muka asfa.. 
asfa kata.. jgn lap kuat2...
dia kata sokayyy jugaa.. 
sebab asfa ni amjan punya jugaa.. 
dia kata camtuu..

then.. kalau asfa rasa nak pipis.. tyme tgh mlm kan.. asfa trus teringat amjan jugaa.. haha..
teringat tyme matrix dulu kan.. tandas jauh.. then tandas tu besar..
asfa takut kuar bilik..
so.. asfa tahan lahh .. nemau pipis.. mau pipis tyme pagi lahh t..
sekali.. amjan tau sal tuu.. trus kena marah hahahaba..
tahan2 kencing hahaha..
paksa diri jaa mlm tuu..
tutup mataa jaa..
lepas pipis jaa.. trus cebok.. then lari.. hahahahahaha... beteriak jugalah hahaha.. beteriak dlm hati.  sebb takut..
jam 2 pagi bh p kencing..
ihhh seram hahaha..
sebb tulahh..
sblum mau tido.. p pipis mmg awal2 haha.. 

kadang kan.. benda yang manis pun bole buat airmata kita jatuh.. 
sebab kita happy sangat.. 
asfa happy.. sebab amjan hadir dlm hidup asfa.. 

asfa memang akan buat apa2 jaa untuk dia.. 
asfa tak kesah... 
asfa tak kesah.. apapun org kata sal asfa.. apa org kata sal amjan.. 
pedulilahh.. 
sebab ni smua asfa and amjan jaa tau.. 
ni semua kisah kami.. hubungan kami.. 
bukan hubungan sal org lain..

asfa ni kuat bengang jugaa.. kekadang..
kuat merajuk.. n mudah sangat terasa n sedih... 
lagi2 kalau asfa xle buat amjan happy.. 
bila asfa tau dia sedih.. 
asfa xle buat apa2.. selain diam or text dia.... 
tu pun .. apa yang asfa text.. 
langsung x buat dia happy pun.. 
and.. benda tu.. lagi buat asfa rasa mcm.. "eh bodohnyaa".. 
apa guna asfa ni.. 
kalau boleh.. smua benda dekat asfa.. smua asfa nak baling jaa.. 
asfa mmg xle lhh tngok amjan sedih.... 
tp.. apa yg jadi.. 
kebanyakan.. amjan sedih sebab asfa.. 
tu yang buat asfa mcm... rasa tak gunaa jaa.. 
macam mau buang diri jauhh2 dr dia.. 
tu yang asfa rasaa.. 
rasa sakit sangat...
sedih sangat... 

u know... 
biarpun... dalam satu hari asfa tu.. 
byk masalah ka... 
semua benda yg asfa buat x jadi kaa.. 
tp.. kalau asfa tau amjan happy.. 
dia in a goodmood.. 
nak manja ngan asfa... 
and still there for me... 
its like.. its the best day ever... 

tapi.. 
biarpun.. kalau satu hari tu asfa ada menang something ka.. 
or dpt high result ka.. 
tp kalau asfa tau amjan badmood.. and we r fighting.. and not chatting.. 
silent jaa dua2... 
haritu samaa ja mcm hari.. paling suramm bg asfa.. 

my day n my mood.. 
always depend on him.. 
thats the truth.. 

kalau asfa tak dapat bahagiakn dia.. so apa guna asfa dlm hidup dia kan? 
lebih baik asfa pergi... 

i wont stay any longer.. if im just there to hurt u.. 
asfa lagi sedih kalau abg sedih.. 
asfa lagi sakit... tgok abg sakit... 

yah.. i miss all the memories with you.. 

i miss u so damn much.. 

i realize.. im always hurting u.. 
thats why.. im afraid.. 

im afraid.. if i continued to hurt you.. 

i hope u stay.. forever.. 
and ur love for me.. will remain the same.. from the beginning.. 

coz as i said.. 

if i lose u.. i will lose everything in my life.. 

i want no one.. just you.. 

LOVE YOU AMJAN.. 

No comments:

Post a Comment

Blinking Domo