Friday, 30 October 2015

Focus please!!!


Assalamualaikum semuaa sahabat...
u know what? asfa baru sedar hari ni... 
asfa sedaar bahawa... kalu nak cari pasangan hidup.. jangan cari..
becoz.. one day he/she will find u themself... 
how? with the help Allah.... insyaAllah...
kalau tiada sekali pon.... mungkin bukan rezeki kamu kat situ.,,,
maybe rezeki kamu kat pelajaran kamu...
maybe kat keluarga kamu yg sentiasa sehat dan penjang umur..
or maybe dengan hidup kamu,,,
jadi,, jangan suka ikut2 orang,,,stiap org lain ujian yg mereka hadapi...jangan suka bandingkan diri kamu dengan diri org lainkalau secara positif bolelah..but if in negative ways.. please DONT!!!
do u want to know why i said like this?becoz..  i had saw many people feel sad ... 
sbb dorang tak dapat bertemu dgn jodoh dorang..dorang katalah.. jodoh dorang dah meninggal ape...
karut lah wehhhh,,,kalau nak jodoh,,, doa lah.... bukannya.. duduk kat umah sepanjang hari tunggu laki minang kaw..hahaha,, sorry sensitive sikit,,,walaupun asfa ni.. le dikatakn masih muda utk cerita 
hey... ingat asfa masi.. 14/15 years old ka? im 18 now k... hahahaha.... oh ya... jangan lah takut.. kalau kawan kamu tu cantik lahhh... pandaii lahh.... dan teruslah kamu kata.. dorang tu ada masa depan cerah,,, hello!!!! no okay,,, kebahagiaan bukan terletak pada kecantikan.. kepandaian tu semua.. tp.. kebahagiaan bergantung pada Allah yg Maha Esa,,, mmg lah sakit hati.. kalu crush kamu tu suka org yg cantik... pandai semua... hey.. crush kamu tu manusia jugak kan? so.. mestilah bha.. kamu pon suka crush kamu tu sebabkn dorang hensem/cute apa??? right???

so... nasihat asfa sekarang ni.,,, x kesahlah kaw ni laki kahh pempuan kahh.,
kaw kena lupakan semua pasal minah2 ... mamat2 hensem n cute luar sana tuuu..
LUPAKAN!!!! 
sebab? kalu kamu urat or nak mereka skang ni..
apa jak yg le dia nampak kat kaw? mesti satu je yg dia tgok...
kaw cute or ugly... hahahahaha.. well that's life.... cruel and bad
so.... study tinggi2!!!!! be a doctor... a dentist.. or maybe pilot..
then... tyme kaw dah capai kemenangan kaw tu...
mesti ramai org nak kaw.... trust me.. bcoz it happens many times...
so that time.. choose the right person... insyaAllah.. u will be happy.. for the rest of your life
and will not feel regret,,,!!!

so... that what asfa gonna DO!!!
yup... x kesah lah....  walau badai akan dtg...!!! or whatever.. could happen
nauzubillahminzalik...
i will just focus... for my family... friends .. teachers.. and my life...
so... for people who wants to get out from my life now...?
please berambus sekarang,... for people who really sincere wif me..
i love u guys,!!!

okay that's all for tonight... bye guys...


No comments:

Post a Comment

Blinking Domo