Sunday, 7 January 2018

i hope i can forget all those days

Dear diary..
i know this year wont be the same as last year..
the time we spend together..
the days.. the memories..

semua tu takkan sama dah dengan tahun lalu..
semakin asfa ingin menerima realiti..
semakin sakit asfa rasa..

walaupun asfa dah kata pada diri..
yahhh im stonger than before..
yahhh faa u can hold it in..
yes you can..
walaupun bisikan.. bisikan kekuatan ni kuat terdengar di telinga asfa..
namun asfa tetap jugak kalah dengan realiti.. kalah dengan diri asfa.. dengan jiwa..

serius.. asfa memang trauma dah dengan hari hari tu..
trauma sangat dah...
dan bila mau masuk lagi pegi ke hari hari tu..
asfa hanya dapat diam jak..

dan bila masa dia kata benda tu akan sama dengan hari2  sebelumnya..
masa tu memang asfa simpan fon.. asfa pegi tandas nangis.. haha
lemah kan asfa?

dan sebab tu..
asfa semakin kuat terasa sekarang..
walaupun dia luangkan masa jak dengan kawan nya..
sekejap jak pun.. asfa terasa sangat dah.. memang asfa tiada mood pun sudah..
asfa tak boleh tipu jugak dengan perasaan asfa..
asfa menjadi seorang yang sangat pentingkan diri sekarang..
sebenarnya..
asfa takut.. asfa takut yang dia lupakan asfa.. yah walaupun dia tak lupakan pun..

asfa tefikir.. lah dulu..
masa dia study pun..
takkanlah.. sehari.. sejam pun tak dapat luangkan masa dengan asfa..
takkanlah.. sehari suntuk dia sibuk?
dia tak tahu asfa rindu?
kalau asfa buat perkara yang sama..
apa dia akan buat? apa reaksi dia?
even asfa study pun.. banyak assignment pun.. banyak kerja jugak mau dibuat.. dan penat pun..
asfa tetap akan chat.. kol dia..
cinta asfa ni lebih banyak daripada dia ka? atau cinta dia dah berkurang?

yah.. asfa memang dah tak tahan dah..
sampai saat2 akhir tu..
asfa memang mau putus asa sudah..
asfa rasa.. telampau sunyi..
telampau sepi.. telampau sedih..
telampau overthink..
asfa masa tu.. cuma dapat kabar dia dari gambar gambar yang dia post.. di twitter.. ig.. asfa follow kwan kwn dia.. supaya kalau.. kalau kawn dia ada post gambr yg ada dia.. asfa bole tau..

semalam..
sebenarnya.. asfa tak nangis sebab asfa takut pun..
asfa nangis sebab fikir semua benda yang asfa dah katakan smua ni..
akan berulang tak lama lagi.. dalam hidup asfa..
asfa hanya mampu senyum jak..

asfa memang tak dapat janji apa apa..
asfa takut jak asfa tak kuat..

asfa sedih jak..
nanti kalau asfa sakit..
mungkin tiada suda org peduli..
kalau asfa cuai.. tiada dah orang marah.. kalau asfa sedih.. tiada tempat dah asfa untuk mengadu..

dan waktu tu lah.. asfa sangat memerlukan blog ni..
untuk luah semua tu..

tu jak.. asfa mampu kata..
asfa rasa.. semua persoalan ada di sini..
maaflah..
kalau asfa kuat marah..
tak seperti selalu..
asfa diam jak..
asfa kuat merajuk..
tak seperti selalu.. asfa biarkan jak..
kuat menangis..
tak seperti selalu.. asfa pendam jak..

i just hope u dont hate me.. with what i have said here..
asfa nak luah jak..

kalau semua ni memang realitinya..
like you said..
just go on with the flow..
i will just stay silent..

as u know..
i will always love you..
goodnight ..

Friday, 5 January 2018

6 days to go

Dear diary..
its 6th of january today..
soon i will be going home..

i miss him so damn much

hati ni memang dah milik dia dah..
sampai akhir hayat asfa..
sampai hujung hayat asfa..
asfa janji sayang akan cuba sedaya upaya buat abang bahagia..
asfa berharap sangat abang takkan pernah sedih bila asfa ada di sisi abang.. dan di setiap kali abang teringat asfa, abang akan senyum dan gelak kecil bila mana abang ingat semua kenangan kita.. sepertimana asfa..

berjuta lelaki..
seorang shj yang memenangi hati asfa..
amjan seorang jak..

abang dengar jugak kan..
suara asfa setiap kali kita berhubung..
ayat asfa setiap kali kita chat..
dan mata asfa setiap kali jumpa abang.. memang pastinya mata ni takkan pernah melihat benda lain selain muka abang sepanjang dengan abang..
tersenyum sendiri asfa bila teringat tu..

asfa harap abang akan selalu ingat..
betapa sempurna nya abang d mata asfa..
walaupun orang lain kata tidak..
asfa akan kata ya..

ya, memang asfa tidak mau seorang perempuan pun chat abang, komen abang, kol abang, sembang dengan abang.. kalau abang rasa benda tu melampau sangat.. maaflah..
sebab asfa tak nak abg jatuh dengan mana mana perempuan tu..
yaa walaupun asfa tahu.. asfa percaya abang takkan buat macam tu.. asfa takut jak perempuan yang buat macam tu dengan abang.. goda abg..
mahu berhati hati jak..

sayang.. love you..
love you so much..

Sunday, 31 December 2017

stop hoping too much faa..

Dear diary..
i guess my lucky year (2017)
had ended..

i dont know what this year will bring.
tapi yang asfa tahu..
tahun ni takkan seindah tahun lalu..
semua kenangan tu takkan indah..

tiada lah asfa sedih jak..
asfa mau luangkan masa dengan dia semalam.. cuma dia sibuk jugak..
yaa asfa tau jugak yang dia mau luangkan masa dengan kawannya jugak.. asfa cuma terasa sedih jak..
harapan asfa semalam tinggi kali..
asfa cuma mau dengar jak suara dia semalam.. adalah jugak dia kol.. tapi asfa memang tiada mood sudah time tu.. malas dah asfa mau pikir.. malas dah asfa mau melayan perasaan..
sampai jadi macam tu..

tak salahkan siapa2 pun..
salahkan diri sendiri jak..
sebab tak kuat..
terlalu lemah..
dia tiada sekejap pun dah sedih..

kalau orang lain sambut new year happy2.. asfa berabis menangis semalam..

tinggal beberapa bulan jak lagi..
peluang untuk jumpa dia makin tipis..
i already really hate this year .. because the fact that he will leave me soon..

dan disebabkan semalam asfa sunyi.
asfa rasa nanti akan lagi teruk dari tu..kan? asfa tunggu dia chat ..semalam.. tapi balik2 asfa buka whatsapp tiada.. asfa tahu dia faham jugak perasaan asfa time tu macam mana.. bila kau mau sangat becakap ngan someone tapi orang tu tiada.. dan pada yang masa sama kau kena faham perasaan orang lain macam mana.. dan disebabkan kau selalu menikmati benda2 indah dan manis.. bila ada jak sesuatu yang kurang sikit.. pasti akan terasa jugak tu..

asfa tak mau melupakan semua perasaan asfa ngan dia..
perasaan menunggu dia..
walaupun lama.. walaupun sakit pun dah kau rasa.. kau masi mau tunggu jugak.. dengan harapan orang yang ditunggu tu bole berikan senyuman..

tu lah sekarang..
asfa tak tau mau cakap apa dah..
asfa tak tau mau luah macam mana dah.. asfa cuma mau lupakan jak semua benda sal semalam..

i just got a bad feeling about this year...

so.. this is my new year..
feels lonely with a bunch of tears.. haha..

Friday, 29 December 2017

blame myself..

Dear diary..
there are many things i can control myself from..
there are only two things that i cant..
first i cant control myself smiling after seeing him..
and i cant control my tears whenever i miss him..

i miss him so much..

asfa tau..
memang susah sangat dah nak jumpa dia.. im just gonna be at tawau only just few days.. i might spend the whole holiday at kunak..
and seeing him will be like 10%
and we talk all night long..
how we gonna do when we meet each other..  what we gonna eat..
to be honest.. its really breaking me to talk all of this things..
but thats only can make us feels better right now.. i just dont want to overthink..
if we dont meet..
im just gonna meet u myself..
wont tell you..
promise myself that..

i dont want to spend the days regretting myself up.. and not doing anything..
and.. day by day.. you will go to ur place soon.. back to reality..
and im gonna get myself up..
coz i know we both will be real busy..
and.. as u said .. u cant even promise me that it wont be like the lastime right?
i guess it will be more hard than the lastime right? and its gonna be hurt more .. and im gonna be all alone again like before..

but dont worry..
i trust you..
and i will love you..

Thursday, 28 December 2017

he is worth it..

Dear diary..
its gonna be the end of 2017 soon..
i have a lot things to say..
a lot things to talk to..

dalam beberapa hari ni..
asfa rasa gembira sangat..
asfa rasa teruja sangat..
asfa rasa bahagia sangat..

dan setiap kali asfa buka fon jak..
asfa cari dia..
cari seorang pasti akan menggembirakan asfa..
disaat asfa sedih..
disaat asfa sakit..
disaat asfa lelah..

dengar jak suara dia..
all of my hormones like.. jumping all over my head and hearts..
he is one and only my happy pill..

bila kau rasa macam ni..
rasa sangat takut untuk kehilangan..
asfa masi ingat lagi sampai sekarang..
perasaan semasa dalam mimpi asfa..
apabila asfa dapat tahu yg dia kahwin bukan dengan asfa..
dan bini dia pun tak layan dia dengan layanan yang sepatutnya dia dapat..
layanan kasih dan mesra yg dia sepatutnya dapat..
asfa rasa sangat hancur saat tu..
asfa bangun jak.. asfa mau cari dia..
dan memang..
asfa rasa sangat besyukur benda tu mimpi..
asfa takkan biarkan dia dapat layanan macam tu lah..
Amjan is more worth than a million diamonds.. so dont treat him like that..

sebab tu lah..
asfa beharap sangat..
agar takkan ada seorang perempuan pun selepas asfa dalam hidup dia..
dan sebab tu lah..
asfa nak sangat dia gilakan asfa..
supaya.. dia tak salah memilih lagi perempuan lain di luar sana yg boleh permainkan dia lagi..
dan selagi dia dengan asfa..
asfa takkan biar kan pun semua benda tu berlaku.. his tears even worth than all that damn bad girls lah...

asfa sangat sayangkan dia..
sangat gilakan dia..
nak sangat tengok dia selalu happy macam sekarang..

entahlah..
maybe they wont even a smile.. in my life if he happens to leave me..
trust me.. that would take a big scar in my heart..

i love you . ❤

Blinking Domo