Saturday, 28 October 2017

sayang kini dan selamanya..

Dear diary..
bahagia nya dapat dengar suara dia pagi2 lagi.  :)

sebenarnya..
asfa pun tak sangka yang asfa akan sebahagia ini..
yalahh bila diri telah benar benar rasa apa erti kehilangan yang sebenanrnya.. kehilangan yang tidak akan kembali, diri sendiri akan lebih memahami erti setia.. namun bila orang yang kedua tu.. kau harapkan dapat bahagiakan diri kau.. dan tidak menjadi seperti yang kau harapkan.. memang rasa teramat sangat jatuh dan kehilangan yang teruk.. rasa sunyi dan rasa diri terlalu tidak berguna..

tiada tempat untuk bercerita..
tiada tempat untuk ketawa dan bermanja.. tiada tempat untuk mencintai dan dicintai...
itu yang Asfa kurang..
itulah yang Asfa sangat harapkan..
Asfa cuma memerlukan kesetiaan.. drpd seseorang..

Namun..
apa yang fikir..
setelah semua kepahitan itu..
Asfa berharap sangat..
berharap ada seorang yang akan datang dalam hidup asfa..
dan jika dia seorang yang setia.. dengan asfa.. asfa akan cuba apa pun demi orang tu bahagia... dan akan memberikan semua yang dia layak untuk miliki.. itu harapan Asfa..

dan..
datanglah dia..
mangsa Asfa haha..
nda baa.. datanglah seorang insan yang amat bertuah itu..
seorang yang asfa tunggu2..
seorang yang asfa nanti nantikan sejak sekian lama..
rupanya.. tahun 2016 baru dia datang hahahaha..

Dia seorang yang manis..
manis senyuman nya..
penyanyang.. dan hensem..

macam nda tau kan siapa.. hahaha..
Amjan baa...
Mohd Hamzan Jamaludin..
jantung hati asfa...
kekasih dan insyaallah akan menjadi peneman sehidup semati dengan Asfa..

dan sememangnya.. apa yang asfa telah katakan pada awal tadi..
alhamdulillah.. semua nya asfa dapat daripada dia... :)
asfa ada tempat bemanja...
asfa ada tempat untuk bercerita...
asfa ada tempat untuk bersedih..
asfa dapat mencintai dan mencintai sepenuh hati asfa...

dan.. semua masa lalu asfa tu.. semua kepahitan yang asfa alami tu.. asfa dah tak kesah dah...
asfa rasa sangat bahagia sudah dengan dia.. dan asfa cuma inginkan dan sangat memerlukan kasih dan perhatian dia..
dan asfa juga akan berikan dan menunaikan semua permintaan dia..

semua kenangan dengan dia..
semakin hari semakin bertambah...
dan semakin hari... semakin sayang dan semakin kasih..
yalahh walaupun kami almost 2 tahun..
rasa rindu tu dan rasa sayang tu tak pernah berubah.. bertambah jak..
and alhamdulillah.. kami masi bersama.. still in relationship..

hope kekal sampai bila2.. amiin.. ❤


love you.. Amjan..

Friday, 27 October 2017

amjan n me, just me and just amjan..

Dear diary..
u know..
im really feel happy right now..
rasa lega sangat bila dapat dengar suara dia haha..
asfa menangis ..
menangis kegembiraan..
sebab dia masih sayang dengan asfa..

i miss him
i miss him so much..
so damn much..

im waiting..
waiting.. and waiting for his chats lastnights.. waiting for his calls..
and sampai alarm pun asfa sangka dia call.. and benda tu buat asfa lagi sedih..
sebab bukan dia...

rasa lega jugak sebab dapat dengar suara ketawa dia..
dengar suara nakal dia..
dengar dia berdengkur..
hope u sleep well..

i've tried so many things lastnight..
to overcome my sadness..
i tweet so much.. keep liking some weird things.. watch some weird things.. yeah and im overdose with my medicine.. sorry..
i keep open the ws..
i keep open ur twitter..
i keep seeing ur facebook..
i whispered..
please dont go..
please call me..
please text me..

i just post my selfie..
hope that u miss me..

jan.. please dont do that again..
asfa sanggup lagi kalau abg marah asfa.. lepaskan lah semua..
but please dont ignore me..
i miss you..

i miss u too..
kalau tu perempuan kacau abg lagi.. gitau asfa yaa..
kalau kedua kali dia text tu..
tu memang mau kena penampar..
yalah.. mana bole perempuan lain chat abg selain asfa.. hmm marah ni..

btw.. love you amjan..
selamat malam..
mimpi indah..

dont worry k..
i will just always love you..
just you..

Sunday, 22 October 2017

sayang Amjankuuuu




Dear diary 
for him... i would dare to take a risk..
any obstacles for me to be with him..
i hope he dares to take my hand..
and my whole life..
cuz i really love him..

my love for him even wider than skies..
even deeper than the ocean..

i miss him so much..
till like everynight i will open my gallery..
just to see his face..

i miss him
when he want to sleep in the car seat,
and im just beside him.. 
hugging him like my own pillow..
hugging him so tight..
so comfy.. 
so warmth..

but, i dont have the chance to meet him..
neither see him..
at least.. i really want to see him..
even from far away..
just to see how his doing 

and because i cant..
one night i cried so hard..
didnt know that he notice it too

and suddenly that night..
theres heavy rain pouring outside my window..
i never told him that im scared of thunders..
thats my second biggest fear..
and yes.. i continued to cry a lot..
i cant control my emotion..
i just afraid of the lights..
and he said.. to calm down..
and he asks me to hug a pillow
and cover myself up..

u know..
at that time..
the only thing that im thinking..
im just thinking that im so glad that i have him..
to be with me..
and actually..
im start to calm down..
but i just cant stop my tears..
really feel blessed to have him..

u know jan..
im just so in love with you..
with the character of you, 
your life, yourself..
not for just your looks, or even your status,,
i will accept you..
the way you are..
no matter if u doesnt have a nose or not
doesnt have anything or not
i will always stay with you..
and i hope u accept me too..

yeahh maybe sometimes 
im just so sad.. 
and cant understand you
and sometimes ignore you in the corner alone..
but.. still
you give the best attention to me..

i just wanna say..
thanks for stay with me..
and love me..

as u know, i will always love you..

rindu Amjan ❤

Sunday, 8 October 2017

i just can say i love you

Dear diary,
" wise man said, only fools rush in"
but u know, i cant help falling in love with him...

i miss him so much..
i love him so much..
my love for him..
just like the river flows..
it will never stop flowing in my heart..
never stop flowing in blood..

i hope he will hold my hand till the last..
till the last of my breath..
i just really afraid..
if someday.. i wont have anymore time to meet him.. to see him.. with my own eyes..

seeing him through the video call today.. yeah..
i guess i almost in tears..
when i see him.. sleeping..
i really miss when..
he feels sleepy in the car..
and he lie on the car seat...
and.. i just lie on his lap..
and.. he hold my head..
and.. i see him.. sleeping...

i guess..
no.. not i guess..
i really cant forget him..
and if he leave me..
i guess i will never can forgive..

coz.. i love him too deep
more deep than the depth of the ocean

i just can say..
if u wanna go..
please bring me too..
im begging.. dont leave me..

love you ❤

Wednesday, 4 October 2017

as u know, im always miss you

Dear diary...
i miss him too.. so much..
eventhough im in the class rn,
i cant hold up my tears..

u know..
at first mmg susah lah nak biasakan semua ni..
sebab asfa nak chat dengan dia selalu
nak dengar suara dia selalu..
nak disamping dia selalu..

asfa pun tak tahu napa dia selalu tanya.. asfa rindu atau tak..
asfa teramat sangat rindukan dia..

asfa selalu dah tidur awal sekarang..
maybe on weekend jak lahh asfa tidur lewat.. mcm ari jumaat, sabtu n ahad..

sebenarnya..
cerita asfa belum habis pun semalam dengan dia..
tapi tu lah.. maybe dia ada keja lain jugak kan..
and lambat balas text..
memang mengantuk sangat suda asfa rasa..

asfa belum bgtau,..
semua saat bersama dia buat asfa senyum.. dan gembira..

jalan bersebelahan dengan dia..
makan berhadapan dengan nya..
duduk di samping nya..
merenung muka dia.. lama2..
then tersenyum sama2...

yang paling asfa rindu..
sifat pemalu dan manja dia..
kadang sifat nya buat asfa sendiri cair..
walaupun dia tak buat apa2 pun..

too much love..
too much memories..

love you sayang.. ❤
Blinking Domo